Med licens att köra

Publicerat den Uppdaterat den

Lämnade in läkarintyget till Romme Travbana häromdagen för att äntligen få min licens. ”Tack, då ska jag föra in den!” sa kanslisten. Och tillade: ”Men varför har ingen av er lämnat in det här tidigare, ni har ju vetat om det så länge…!”

Det var ju bara att hålla med. Jag har ju haft hela våren på mig. Men hallå, jag fixade det jämrans intyget innan sommaren i alla fall. Och nu är jag travkusk på riktigt för nu finns jag på Svensk Travsport-sidan.

Nu syftade hon förstås inte bara på mig utan även på en av de andra gamla travskoleeleverna som fått sitt intyg precis i tid för att travskoleläraren skulle kunna göra en kuskändring så att han kunde köra Adino på lunchtravet på Romme igår, som sitt debutlopp. Han körde bra, för övrigt, men Adino tyckte inte det var värt att springa andan ur sig helt när det det blev svårt att hänga med i fältet, så han släntrade i mål flera sekunder efter de andra. Bra start, det brukar han ha, men sen började han sacka redan vid andra kurvan.

Travskoleläraren, som ju också står som tränare för travskolans hästar, har dock redan konstaterat att Adino helt saknar moral ute i lopp… Men fastän han inte är någon strjärntravare direkt så har han varit en fin läromästare. Om man bortser från att han är, hrrm, mindre road av att bli ryktad för att uttrycka sig en smula polerat, så är han klippa i händerna på ovana kuskar, inte tu tal om den saken. Och han gillar att springa. Bara inte för fort då kanske.

Snack är lite vassare på tävlingsbanan, även om inte heller han är något vinnarmaterial. Stökigare i starten, och har en tendens att galoppera vid autostart, men vill i alla fall hänga med de andra, och kuta hela vägen in i mål. Han ska starta på Romme på måndag kväll, lopp 11 kl. 22. Återstår att se om jag trots mitt läkarintygs sena ankomst ändå får göra egen debut med Snack då, eller om jag måste vänta tills efter sommarbetet. Håller tömmarna* för det förra.


*Förlåt, det var en alldeles fantastisk ordvits jag kom på när jag gick med Adino och hans pinfärska D-kusk till stallet efter värmning igår, och förstår inte att jag inte stött på den i hästsammanhang förr. Vissa dialekter gör ju föga skillnad på ö och u, t ex stockholmska ”durr” (dörr), eller hälsningemålets ”lögnare” (lugna’re). Eller som i det här fallet, ”tummarna” på slappt borlängemål.

En reaktion till “Med licens att köra

    Platt fasad – Life by Mehazael sade :
    17 juni, 2019 kl. 10:05

    […] för ett tag sen för att skaffa intyg till travlicensen (vilken nu är tagen; läs mer på Hovslag!), och när läkaren skulle lyssna på hjärtat och satte stetoskopet mot bröstet precis ovanför […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.